Friday, 24 June 2011

Teluk Segadas Adventure Camp Memang Cool…!

 

17.06.2011 hingga 19.06.2011 merupakan hari-hari yang amat indah bagi aku dan rakan-rakan P’CES. Kami bertolak dari kampus selepas solat Jumaat ke Teluk Batik untuk naik bot ke Teluk Segadas Adventure Camp. Kami masih blur sebab tak tahu macam mana tempat tersebut sebab tempat ini kami dapat last minit untuk jalankan program Bengkel Pengukuhan Diri Urusetia P’CES.

TAG BPD (1)

Objektif bengkel ini adalah untuk menerapkan jati diri yang kukuh dalam jiwa EXCO-EXCO baru yang dilantik dalam P’CES, aku bukan nak cerita pasal itu sekarang tapi untuk cerita how awesome are that place we went last weekend.

TE

Sumber

teluk batik

Haa… tu dia, Yang bertanda ‘A’ itulah Teluk Segadas. Dalam lingkungan Pulau Pangkor. Ia terletak lebih kurang 4 kilometer dari Pantai Teluk Batik. Dan kami menaiki speed bot yang dipandu oleh Abang Joe.Tulis banyak-banyak tak guna. Meh aku tunjuk gambar yang aku snap…

P1120134

Ini Pantai Teluk Batek.

P1120147

Ini lah Abang Joe yang punya tempat ini, tough dan style kan beliau… XD

P1120149

Itu dia Adventure Camp tempat kami bercamping.

P1120150

P1120164

Sunset…

P1120247

P1120250

P1120312

Aku memang suka ambil gambar speed bot ni…

P1120273

Minah ni memang suka posing…

P1120221

Antara peserta yang terlibat. (Ice breaking)

P1120420

Ops, sory miss… terletak gambar dia terjatuh masa nak posing pulak… hahaha…

teluk segadas

teluk segadas 2...

Kredit to anis nabila dan miss shikin yang ambil gambar awesome ni… Smart kan? XD

Kalau you all nak buat camp, macam BTN or survivor camp yang memang menguji daya ketahanan diri dan perlukan seorang guide yang sedia membantu, Teluk Segadas lah tempatnya, Abang Joe memang sudi beri mimpi ngeri pada you all. Sebab PASKAL (tak silap aku) pun pernah buat survivor camp kat Teluk Segadas ini, Dan kami ahli P’CES dan bercadang untuk buat survivor camp untuk exco baru sem lepas tapi dengan cabaran yang lebih hebat. Habis la korang….HAHAHA (GELAK JAHAT)

For more information, click HERE and HERE TOO (fb)

Comments
2 Comments

2 berkata-kata:

blogtube said...

WARRGGGG.... alangkah seronoknya kalu aku dapat kesana... 'blom pernah pergi kesana lagi!'


blog encik bedak sejuk tersenarai dalam list terjah bersama myobw...

cintatulip said...

besnye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nk holiday!!!!!!!!!!!

Busuk Widget

Jom Chat..!!

Blog Ping