Sunday, 29 May 2011

BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER… ^^

 

As-salam…

santai ben ashaari 5

Bro Ben kali ini nak buat segmen redah meredah…ala-ala merentas blog gitu… syaratnya satu je, blogger tersebut hanya mempunyai 500 follower dan  ke bawah… Nak join? Macam biasa lah tekan BANNER…

Saturday, 28 May 2011

Semester 5 is on the way…

 

Aku baru sampai Penang semalam, dan aku terlepas Drama Ben Ashaari. Tapi ramai jugak yang tag nama aku. Btw, thanks all.

Hari Rabu bersamaan 25-05-2011 adalah tarikh dimana keputusan final exam semester 4 dan pun keluar. Dan semester 4 merupakan semester dimana zaman kejatuhan aku(tak lah jatuh mana pun) dan begitulah juga dengan keputusan yang aku dapat. Target not achieved. But tak semestinya aku takkan bangkit.

Dengan azam yang lebih teguh, aku akan terus berusaha untuk bangkit. Harap ada sokongan yang lebih padu dari orang-orang tertentu boleh buat aku terus berusaha. Yang lepas tu aku jadikan pengajaran. Aku semakin sedar yang saingan dunia luar semakin mencabar dan aku perlu lebih bersedia untuk itu.

Entry kali ini agak serius kan..Sorry guys, agak terkilan lagi dengan result final exam, maybe aku terlebih berblog kot. insyaAllah aku kurangkan sikit, this is for my future gak kan…Ok lah…that’s all from me today…

Adios…

Tuesday, 24 May 2011

SUNSHINE SMILE CONTEST STARTS NOW!!!!

Aku dah lama tak join contest… so kali ini tetiba lak nak join…

Seperti yang dijanjikan, SUNSHINE SMILE CONTEST akan bermula HARI INI iaitu pada 22 Mei, 2011. HADIAH UTAMA BERUPA POLAROID INSTAX MINI 7S beserta INSTAX MINI FILM yang bernilai RM600.


CONTEST APE NI?
Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA. Apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah. Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011

 

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:


http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/


http://aarrghitsme.blogspot.com/


2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.

3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..

4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)

6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:


http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall

MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)

 

Ok bro… ni adalah gambar yang aku pertaruhkan…

DSCN1530

“ Senyuman aku (berbaju putih belang hijau) paling ceria pada tika Raya ‘10 sebab mereka sanggup datang beraya ke rumah aku walaupun dah lewat malam. Sampai ada yang demam dan terbongkang bila dah sampai tu. Kesian depa…haha. Sebelum ini tak pernah seramai ini yang datang raya ke rumah aku, dalam kalangan rakan-rakan aku lah. Depa ni memang spoting abes. Penat tapi happy layan depa ni,  thanks all… Rolling on the floor laughing"

 

Aku nak tag…

notakakicagu: ceria ke tak? ceria ke tak…? lalalala

SEGMEN DRAMA KREATIF BLOGGER bersama BEN ASHAARI ...

santai ben ashaari 5

Haha…Broadben ni buat segmen lagi laa.. mesti kena join sebab sambutan hangat dalam entry segmen yang lepas. So, kali ini melibatkan drama, dan aku pilih watak HAN SEOUL-OH dalam filem FAST AND FURIOUS 5 sebab beliau sangat COOL man… tapi tak tahu lah kalau broadben ni tak kenal kan sape Han ni…

207599_10150155836002631_24098842630_6744951_4411593_n

Yes… this is him. Kalau you all tengok betul2 dari FF Tokyo Drift lagi beliau ni cool jee… suka makan keropok apa ntah.

Dah2, aku malas nak melalut panjang2… Nak join mai tekan SINI atau klik pada banner…

ADIOS…

Monday, 23 May 2011

Cerita kreatif aku bersama BEN ASHAARI…

image_thumb[5]

Director : Bro Ben Ashaari

Drama: Gara-gara bangun lambat… Just kidding

Watak-watak:

1.Encik Bedak Sejuk

2. Cik Eka

3. MTT

4. Bro Wacana

5. Aidanatasya

6. Miss Iera

7. Eyqasara

“Suasana di ERL agak sibuk, namun beliau masih lagi tercegat di situ dalam keadaan gelisah. Menanti saat kedatangan ERL dari arah selatan. Dengan sebuah beg yang dihenjut-henjut sejak menunggu ERL dari pukul 8.45 tadi, Kegelisahan ditambah dengan kehairanan tatkala orang ramai melihat beliau. Ada yang ketawa, ada yang menggelengkan kepala, ada yang mengerut dahi, malah cashier MISS IERA dan pembantunya Eyqasara yang menjual tiket ERL tadi pun tersenyum umpama sindiran. Selepas berapa tika beliau berganjak dari kaunter, terdengar gelak tawa yang mengalahkan Ponti …

’Aku hensem kah hari ni’ Encik bedak sejuk bermonolog perasan.

Dalam ERL, MTT memerhatikan Encik Bedak Sejuk dengan penuh kehairanan, mahu saja beliau ketawa di situ jugak, tapi untuk menjaga kesopanan dan perasaan Encik Bedak Sejuk yang duduk dihadapan beliau tetap bertahan.

Bukan sahaja MTT, malah Aidanatasya dan Bro Wacana juga memerhatikan Encik Bedak Sejuk yang kegelisahan tapi menunduk muka. Mereka berbisik sambil ketawa tertahan-tahan sambil memandang beliau.

Encik Bedak Sejuk masih lagi dalam kegelisahan, pelbagai persoalan bermain dalam kotak fikiran beliau. Sudahlah beliau terlambat ke pejabat, kini dia dipandang seperti badut dalam ERL. Arghh! Pedulikan…

ERL yang membawa mereka terhenti di satu perhentian, Encik Bedak Sejuk terdongak dan mencari sesuatu, mungkin seseorang. Ramai yang berpusu-pusu keluar dan tak kurang juga yang masuk kedalam ERL. Cik Eka datang dan terus duduk di sebelah Encik Bedak Sejuk dan memandang lelaki itu dengan penuh kehairanan, Tepat pada mata beliau. MTT, Aidanatasya dan Bro Wacana turut menyaksi dan mendengar perbualan mereka.

Cik Eka: Yang ang ni serabut pasai pa?

Encik Bedak Sejuk: Kalut la, dah lambat masuk kerja ni…

Cik Eka: Kalau ya pun, jangan pakai bedak tu tebal sangat cik abang oit. Ang mesti tak mandikan…?

Encik Bedak Sejuk: syhh…tak sempat, ang tau ja la, bangun pukui 8.30 tadi, Bangun, pakai baju terus gerak mai…

Cik Eka: Ang ni, kalut! Ang nak tahu dak pasai pa orang pandang ang macam beruk kapla Donga?

Encik Bedak Sejuk: Hah! Tu yang aku duk pelik tu? Pasai pa?

(MTT , Aidanatasya serta Bro Wacana mula menantikan saat yang di tunggu dengan memicingkan telinga dengan perbualan mereka)

Cik Eka: MUKA ANG TU… DAH LA TAK MANDI, BEDAK SEJUK YANG ANG PAKAI MALAM TADI KOT MASIH BERTEPEK KAT MUKA… TAHU LAH ANG NI JAGA MUKA, TAPI JANGAN SAMPAI KAT LUAQ PUN NAK PAKAI BEDAK SEJUK OIT.. ! LAGI SATU, TU SELUAQ ANG TUH, ERL DAH SAMPAI, TAPI KERETAPI ANG TAK SAMPAI LAGI… SELEKEH PUNYA LAKI, Harap ja minyak wangi mahal, Hugo Boss Limites Edition konon…Wekkk, !

Encik Bedak Sejuk: Erk..!!! Aku lupa nak basuh muka aku pagi tadi. Rushing kot nak pi kerja, cuma sempat pakai minyak wangi ja……adui!! patot cashier dengan geng dia tadi ketawa lepas aku belah dari kaunter tiket kat ERL CENTER tadi. Perghh!! MALU AKU…! (sambil menutup muka dengan beg kerja beliau dan membetulkan zip seluarnya sekali gus)

MTT, Aidanatasya dan Bro Wacana serta yang berada berdekatan dengan mereka ketawa terbahak-bahak menyaksikan kejadian tersebut termasuklah Cik Eka sendiri.

----------------------------------------

notakakicagu: Agak panjang entry ni, maaf ye director, idea datang spontan… hee…andai tersalah bahasa, tersalah tag link, dan sebagai nya harap maaf ye... hamba cuma manusia biasa... :)

Satu hari hampir 6 teko MILO…

images

Ternyata anak-anak buah aku dekat rumah ini memang kaki MILO… pagi-pagi tu boleh tahan lagi dengan susu. Tapi bila sampai je dekat rumah nenek beliau memang komfem merengek mintak MILO… Risau jugak aku sebab MILO ni manis. Kang takut hidap penyakit bila dah besar nanti. Kan sekarang kerajaan sedang giat nak kurangkan penyakit OBESITI dikalangan pelajar sekolah rendah dengan menglarang penjualan nasi lemak dan menggalakkan minum susu 1Malaysia yang diimport khas dari Korea Selatan.

Ini dia budak-budak kaki MILO dekat rumah aku. Kesian mak aku sebab kena buatkan MILO hampir 6 teko sehari. Banyak kot. Dah la pakai susu pekat, nak pakai gula sekarang dah mahal. Tapi lagi tak tahan kalau dengar budak-budak ini merengek mintak MILO kat nenek depa.

dak cumel

Sebab apa depa ini kuat melantak minum MILO… Adakah kakak aku nak capai motto MILO iaitu

Bring out the CHAMPION in you!

Atau yang ini

Milo – Anda jadi sihat dan kuat

Yeah, memang dah kuat pun mereka ini, dan semakin aktif, malah terlalu aktif, Takpalah, Aku tak heran, Macam lah kicik-kicik dulu aku tak nakal macam depa, tapi tak senakal depa lah kot.

DSC01794

DSC01795

Ini antara gambar masa depa tengah duk minum susu. Tiga-tiga ini duk melantak MILO sambil tengok TV yang tengah siarkan cerita apa pun aku tak pasti, tapi depa ini memang buat-buat paham tentang rancangan tersebut. Hebat kan depa ini? Mungkin sebab minum MILO…

Haish…risau aku dengan teletah budak-budak ini… kicik-kicik dah kuat MILO…

Segmen Kreatif BEN ASHAARI KEMBALI…!

santai ben ashaari 5

Segmen kreatif dari bro BEN lagi? Pasai pa? Angpa tau dak? aku pun tak tahu…Tunggu pa lagi, join la ceq oit… Moh tekan sini…masa terhad sampai pukui 2petang sahaja, YA…2 PETANG JA CEQ oit…!! Winking smile

Sunday, 22 May 2011

Jenis-jenis pelangi yang ‘SUPER RARE’… [Gambar]

Aku memang suka tengok pelangi. Siapa je yang tak suka tengok keindahan ciptaan Yang Maha Esa kan? Those pictures below make me speechless sebab tak sangka pelangi pun ada jenis nya. Subhanallah. Memang indah. Dan fyi, aku hampir mendapatkan cik Pelangi aku sendiri. Yang itu kita cerita lain.

Aku teringin nak tengok cirlcular rainbow dan fire rainbow, awesome kot… Smile

Rainbows_1b

1. Classic rainbow.

Rainbows_2aRainbows_2b1 (1)

2. Circular rainbow.

Rainbows_3a

Rainbows_3b

3. Secondary rainbow.

Rainbows_4aRainbows_4b

4. Red rainbows.

Rainbows_5a

5. Sundogs.

Rainbows_6a

6. Fogbows

Rainbows_7b

7. Waterfall rainbows

Rainbows_8

8. Fire rainbows (My favorite)

Rainbows_9x

9. Moonbows

Source: gilerkentang.com

Iklan tahun 90-an yang COOL…! [10 gambar]

Hello guys, sorry lah lama tak update sebab walaupun kat rumah aku online 24 hours kat rumah dan bukan dekat Aliff. Ini akibat ketandusan idea dan memang aku terpuruk dekat rumah macam kutu mati.

Aku lahir pada tahun kambing dan tentunya aku tak berbau kambing tak macam you all, dan dalam brain memory aku memang tak pernah ingat apa iklan yang pernah aku tengok masa kicik2 dulu. Dan seriusly aku tak pernah tengok iklan-iklan yang menggamit kenangan (tagline klasik.fm) . Ye, tak pernah, macam lah you all pernah. Buu…

gg

kk

5734861993_77ce245951_z

5734862159_6b68c872a4_z

5735410074_2025494419_z

5735410280_698acfc911_z

Yang ini kita panggil bedak sejuk…sebab ia MENYEJUKKAN Open-mouthed smile

5735409938_b5c8142e9d_b

Sumber

Monday, 16 May 2011

I stalk your profile by Jazz Hayat; My new favorite song… [MV]

jazz hayat

sumber gambar dari google.

Aku tak tahu nak samakan suara beliau dengan suara siapa, Anuar Zain ka? Jazon Miraz ka? Bruno Mars ka? but this guy was awesome dude. He is the Bruneian and jangan ingat negara kecil itu tak ada anak-anak muda yang berbakat taw. Selain beliau, Aziz Harun juga merupakan salah seorang anak muda berbakat yang mampu mengegarkan dunia industri. Aku tak nak cakap banyak, you alll enjoy ja la, atau maybe you all dah tau lagu ni kot. Tapi serius tak muak aku dengar banyak kali…

Fyi, aku lagi suka acoustic version (video bawah) dan dalam video tu jugak beliau (Jazz Hayat) with Aziz Harun. Agak funny video tuh bila Aziz Harun buat muka in duration 0.28… hak3…You all jangan ketawa sangat, muka-muka ini have their own secret talent in their soul. Aku ini je yang tak tahu apa bakat aku, setakat atur strategi dalam Call of Duty, Red Alert, Battlefield tu je pebarang… All Hail Bruneian… ! Keep it up bro!

Tang lirik yang paling aku suka yang ni ha…

Semua gambar-gambar you bersama si dia
Dalam captionnya kata mu aku cinta dia
Reaksi ku meluat sedih pun ada
Memang kau ini player tapi malangnya
Ku mahu kau jua..

Yeah…aku pun kadang-kadang suka jugak stalker, tapi bukan stakat stalk…malah kalau ada button ‘POKE’, akan ku klik sebelum blah dari page mereka… XD

Kalau suka boleh like fan page beliau di facebook.

notakakicagu : boleh kalah lagu faveret aku yang ni (I can wait forever by simple plan)

Sunday, 15 May 2011

You got Facebook, I got FACEBALL… [25 gambar]

 

Yeah, aku pernah kena macam ini. Average sekali dalam 5 match kalau main futsal, you all ingat tak sakit ke. Habis hidung mancung Hitrik Roshan ku… ==” Ia memang nampak sakit, tapi it look funny at the same time dude…  ROF…!

 

08

06

25

HAHA… kesian deh lor…

LAGI GAMBAR SILA TEKAN SINI…!!!

notakakicagu: in sports, impossible is nothing…

source: ceritahot.net

Gambar yang diambil dalam kelajuan ekstrem…Cool! [26 gambar]

 

Pernah you all tengok TIME WRAP dekat Discovery Channel? Yang dihost oleh Jeff Lieberman (MIT scientist and teacher) dan rakannya Matt Kearney ( digital imaging expert) yang merakam setiap detik apa jua pergerakan yang awesome tak kira apa pun objek e.g.  to find out what happen when an eggs falls into the pinwhelling blades of a fan or an apple is hit with a bullet and they will replay it back in SLOW MOTION mode. You all boleh chek it out that stuffs at Discovery channel punya site. Gambar dekat bawah ini adalah diambil dalam keadaan kelajuan yang sangat ekstrem and only expert can do it with professional digital stuffs.

Some of the breathtaking and awesome high speed photography taken by expert.

02

 1808

Lagi gambar tekan sini…!!!

notakakicagu: aku memang minat TIME WRAP… serius AWESOME… !!

Source: ceritahot.net

Knut, anak beruang kutub yang serius ADORABLE… [20 foto]

 

Aku sebenarnya memang minat dengan beruang kutub, sebab ia sangat-sangat adorable, lagi-lagi yang masih baby. Then yang bawah ini adalah Knut, anak beruang kutub yang sangat2 adorable dan hot damn cute, tapi sayang ia sudah ‘pergi’ ketika berumur 4 tahun lagi ketika berada di zoo Berlin (manly tears jap). Serius kalau aku dapat jaga, memang aku bela sampai dia mati, tu pun kalau dia tak makan aku. Ini adalah koleksi gambar KNUT semasa hayatnya…

Antara gambar …

01

The beauty of a beast…

12

LAGI GAMBAR TEKAN SINI…!!!

notakakicagu: komen lah sikit sekiranya anda sayang teddy bear anda…

 

SOURCE: ceritahot.net

Saturday, 14 May 2011

Koleksi gambar yang COOL ! [20 foto]

 

Seriusly, aku ada cita-cita nak jadi photographer, tapi malang aku masih tak mampu nak beli DSLR, bukan DEAR, SORRY LATE REPLY’…wak luu.. Itu kamera digital pun aku tak mampu lagi nak purchase inikan pulak lens DSLR yang beriban tu… Tapi kali ini bukan aku nak cerita pasal Dslr bagai, post kali ini aku nak share something that amazed you with these pictures taken by professional photographers all over the world…

Antara gambar…

This is one of my fav pic among the others,

18

Ini pun… colorful la dude…

08Lagi gambar

source: ceritahot.net

Seni Percikan Air… Cool!

Dalam semester 4, aku belajar tentang Basic Fluid Mechanics dan tentulah yang berkaitan air dan cecair. Tapi Marcus Reugles ini pula suka menangkap gambar percikan air dan aku pulak suka makan ayam percik. Malah beliau menambah perwarna makanan serta gel berwarna for different shades dan interesting effects seperti pakcik yang jual ayam percik menambah rempah untuk resipi beliau yang enak kalau bulan Ramadhan.

Malah bukan saja air biasa, tapi juga susu dan lain-lain cecair juga digunakan beliau…

Antara gambar…

ukapivode01


ukapivode02


Lagi gambar…

sumber: ceritahot.net

Wednesday, 11 May 2011

Movie review > FAST 5...Cool!!

Fuu, bahang terasa sampai ke malam, panas woo, aku sampai pening kepala tak terhingga petang tadi sebab tolong ayah aku mengecat rumah. Nak sambut raya katanya.


Ok, aku nak buat review pasal movie yang terbaik bulan ini. Cewah... Nak tahu movie apa?


Fast and Furious 5



Masa ini aku pergi CS(City Square) dengan 6 orang lagi member aku dan 3 daripadanya tak tengok movie ni atas sebab salah seorang daripada kami mahu balik cepat. Spoil la lu Jiwakarat. HAHA


Macam dalam entry ini, movie yang aku tengok ni ada dalam list yang aku wajib tengok dan yes, terbukti memang AWESOME ini movie. Dengan adanya ahli gusti stylo (DWAYNE JOHNSON) beliau memang stylo bila berlakon, serius SEMART dengan bawa watak Ketua Unit Elite untuk mengesan penjenayah. Dan lagi satu macam biasa lah tiga lagi watak faveret aku Vin Diesel, Paul Walker and siapa ntah perempuan awesome tuh... lupa lak nama beliau. Hah! Mia Torreto a.k.a Jordana Brewster. hihi



Filem dimulakan dengan adegan menyamun kereta dari kereta api. Macam biasa lah siapa lagi yang curi, Dominic Torreto a.k.a Dom (Vin Diesel) dan Brian O'Conner (Paul Walker) tak ketinggalan juga adik kepada Dom bersama rakan kongsi dari Brazil. Tapi sayang kalau tak kerana rakan kongsi tu berbuat dajjal bila nak samun kereta mewah dari Unit DEA mungkin unit DEA takkan perasan barang mereka disamun. Tapi apa nak kata, dah movie kan. Unpreditable kot. Sampai cik Rahmatunisa a.k.a Cha yang duduk sebelah aku menjerit dalam adegan yang suspen dalam cerita tu. Aku yang fokus ni pun nasib tak terjerit sekali. Sentap hati mak nak. :P


Ok sambung balik, Dom ini mana boleh tak terlepas dari siapa yang mengejar beliau yang disyaki menjadi penjenayah yang membunuh ajen unit DEA. Dan mula lah Agent Hobb's lakonan The rock memainkan peranan menangkap Dom dan Brian. Kejar mengejar merupakan adegan wajib dalam satu filem bahkan juga realiti. (teringat aku dulu main polis entry)


Bila Dom yang kepala geliga dah tahu pasal activity jahat penguasa Brazil yang mengkhianati beliau dulu, mulalah beliau kumpulkan semua rakan-rakan yang memang ada kepakaran masing2.




Tak larat aku nak sebutkan satu-satu. You all tengok lah sendiri... dan jangan lupa view site mereka yang awesome ni


http://www.fastfivemovie.com

.


Banyak character faveret aku dalam movie ni, tak sabaq nak download dan tengok sampai lebam.... ^^

Bukan setakat character, kereta-kereta dalam movie ni pun memang terbaik, aku amazed dengan kereta polis yang mereka curi dari balai,


Character paling aku rasa stylo dan cool dalam movie ni haa...tu dia, dah mai dah,

Sung Kang


Dia ni memang cool dalam apa jua situasi melainkan bila dia tengok minah Gal Gadot ni...



Kalau aku pun tergoda lah vai... huhu

Ok lah, kang aku taip vanyak-vanyak, spoil mood you all pulak. Tengok jangan tak tengok...



Nota kakicagu: Aku bagi rating movie ni 4.9 over 5 dude..

SUMBER GAMBAR DARI FACEBOK DAN GOOGLE

Menanti cerita KONGSI...

.

Busuk Widget

Jom Chat..!!

Blog Ping