Friday, 10 December 2010

NOVEL BUKAN HANYA UNTUK WANITA...



LOCATION : depan lappy, restoran aliff, Bndar baru Uda, Johor Bahru, Malaysia.
TIME : 10.00pm

kali ini, penulis mahu menekan kan bahawa membaca NOVEL, tak semestinya untuk perempuan.

Penulis sendiri yang dari kaum Adam, pun membaca novel dari form4 (kalau tak silap).

dan novel pertama yang penulis baca penulis dah lupa apa tajuk dia,

gagaga.

penulis terasa nak post pasal novel ni, atas tujuan nak promote novel yang sesuai untuk Kaum Adam zaman sekarang baca, antaranya ialah

-Bumi Cinta karya novelis Indonesia, Habiburrahman El Shirazi.

ia, mengisahkan bagaimana seorang lelaki yang mempunyai keimanan yang teguh dan didikan agama sejak dari kecil terpaksa berdepan dengan pelbagai dugaan di Kota Besar Russia iaini Moscow yang merupakan Kota yang bebas dengan aktiviti2 yang tak bermoral seperti pelacuran dan pornografi, juga terdapat konflik dimana pemuda tersebut terpaksa berdepan dengan soalan2 yang boleh menimbulkan kemarahan tentang Agama yang sensitif, tapi pemuda ini masih lagi dapat mengawal perasaan beliau malah dapat menjawab soalan2 tersebut dengan tenang, ini yang membuatkan penulis kagum dengan hasil karya novelis BUMI CINTA. Juga terdapat persoalan bagaimana pemuda tersebut dengan tegas dan yakin meningkah salah seorang pemikir yang dikagumi ramai di sana dan ini membuatkan beliau disanjung.

Point utama penulis untuk kaum Adam membaca novel ini sebenarnya adalah, dalam novel ini, terdapat babak2 dimana pemuda atau watak utama, terpaksa berdepan dengan dua orang perempuan yang sangat cantik dan mengoda, dalam kata lain, menjauhi godaan2 dari pihak.

ingat senang ke...? kalau iman tarak kuat...jadi, dengan dorongan, dan iman yang dipelihara sejak kecil, pemuda ini masih lagi kuat dan dalam pada masa yang sama cuba mencari jalan untuk keluar dari gelumang maksiat yang semakin dasyat menghampiri beliau.

jadi you all mana yang nak baca tu, beli lah sendiri yek dan jangan lupa baca, terutama kaum adam...gagaga...

ini penulis turut menyediakan (gambar) dua lagi novel yang best untuk bacaan you all.., kalau dah baca tiga2 ni abaikan.



-ketupat cinta
sesuai untuk sape2 yang tak pandai masak.
-bumi cinta
sesuai untuk kaum adam zaman sekarang
-bagaikan puteri
epik thriller yang besh abes...

semua nya >>> d('',)b




Comments
2 Comments

2 berkata-kata:

kecik_sarah said...

babe, mane Tuan BB punye novel??

...Saiful... said...

huahua...

yang tu aq da post sblum ni...pndai2 la cari k...gagaga...

entri yg ni just nk tunjuk novel2 yg aq bace mase minggu pertama cuti sem...

seyes besh...

jangan lupe beli k...(promote jgak)

:)

Busuk Widget

Jom Chat..!!

Blog Ping