Friday, 11 February 2011

Cermin mata,...? Sorry....



Bismillahirrahmanirrahim...


Salam 1Malaysia buat rakan-rakan blogger...

EBS kali ini saja nak buat entry yang terlintas dalam kepala. Kenapa EBS tak suka pakai spec?

Yep, EBS dah mula pakai spec dan mengesan mata ini agak kabur sejak tingkatan 4, masa itu dok tengah-tengah fokus salin nota dekat papan putih, asyik menyepet jeh mata ni.



Then, member sebelah pulok berkata, " ko tuh da ghabun, pegi lo wat spec mate"

Balik je rumah, EBS ngadu dekat omak, yang EBS dah mula tak nampak dalam kelas. Emak umpama orang tengah pulok ngadu kat ayah yang anak dia yang sorang ni dah mula ghabun...

AHH...cek punye cek, power dalam 150 sebelah, sah memang EBS da ghabun...da dekat 3 tahun EBS pakai Spec tuh...rase macam menyesal pun ada gak.... jadi tak hensem, (ke?)

Ada yang kata kalau nak power tuh maintain, kena pakai selalu,

Ahh.. cam bullshit jew...
Seriusly, EBS memang tak suka, tak suka pakai spec, cuma ada masa seperti tengah study dalam kelas or merempit di kala malam. Sebab waktu2 tersebut memang spec tu compulsory.

EBS pun ada jugak berbual dengan cik wanie pasal spec dulu, dia pun kata dia tak suka pakai spec, leceh kata beliau, Agak-agak nak posing depan kamera,(photogedik la katekan)

Sebelum ni EBS ada bertanya dengan member-member, yang muka EBS ni sesuai pakai spec or tidak, ada yang berkata lebih baik pakai, dan satu sebab yang EBS dengar
"kalau pakai Spec, nampak macam muka budak pandai"
http://www.emocutez.com
Ohtidak, Aku memang tak suka orang cakap cam tuh, nampak nerdy loh, lebih baik aku tak payah pakai...

Biarlah tak nampak "macam", lebih rela aku tengok muka orang blur. HUHU...
====

Lagi pasal mata,

Time-time dah single ni kan, mata ni asyik nak meliar je...

Yelah, tak ade orang nak ditatap, yang pergi memang tak kan kembali, tak kan mungkin...Then, aku pun tengok jelah awek-awek yang dok lau kat depan rumah ni, Mula lah mulut memuncung sampai terkeluar bunyi cencorot a.k.a tikus kecik yang mak aku selalu kejor malam-malam buta masa semua tengah sibuk buat taik mata,
Dalam proses mencari jodoh lah katekan, tapi EBS ni mana lah ada orang hendak, so tunggu jelah ...

Jadi mata ni menjadi peranan penting dalam mencari serta memilih yang terbaik antara jutaan bunga di Bumi Tuhan ni...
Walau apa pun aku tetap tak suka pakai spec.... full stop.

Comments
2 Comments

2 berkata-kata:

eyqahaziqah said...

setuju ! hee

pakai speck nerd & rimas lah .. ngee~

macam EBS buat-buat nampak jelaa kan ? hoho

supersaraa said...

betul!saya pon pakai spec tapi tak suka pakai.lol.

Busuk Widget

Jom Chat..!!

Blog Ping